Home Blog Račji pauci

Račji pauci

Račji pauk
Račji pauk

 

Narodno ime - račji pauci, vrste ove porodice dobile su po specifičnom kretanju na stranu, poput rakova (iako se mogu kretati naprijed i nazad). Uglavnom su kvadratična oblika; ipak neke su vrste izdužene.Karapaks je gotovo okrugao, a zadak je kratak i uglavnom tupo završava. Prva dva para nogu koja se koriste za držanje plijena, veća su i s puno više trnova nego druga dva para.Ovi pauci najčešće dočekuju kukce koji slijeću na cvijeće - vrste koje to rade imaju jak otrov kojim mogu ubiti pčelu, puno veću od sebe.

Mnoge su vrste bijele, jasno ružićaste ili žute, kako bi se prilagodile boji cvijeća, a nekoliko ih može mijenjati boju. Ženke čuvaju jaja u plosnatim vrećicama, koje pričvrste na biljku i njeguju ih dok ne uginu.
Misumena vatia, je vrsta račjih paukova koja može mjenjati boju tijela ovisno o boji cvijeta na kojem vreba plijen.Uglavnom ih se može naći na bijelom i žutom cvijeću te su najčešće obojeni u jednu od te dvije boje, ali mogu biti i svijetlo zeleni.Ženke su puno veće od mužjaka.

Nemate pravo komentirati

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 181 gostiju i nema članova online