Home Galerija fotografija PODVODNA Modri kralj (Aeshna cyanea)
 
Modri kralj (Aeshna cyanea)
Modri kralj jedno od naših najljepših i najvećih vretenaca. Lako je prepoznatljivo po plavo-zelenim očima, zelenim prsima i plavo-zelenom zatku koji je isprekidan crnim oznakama. Naraste do 76 mm dužine tijela i do 110 mm raspona krila. Razdoblje leta traje od lipnja do listopada kada se hrani raznim letećim insektima. Ženke u jesen odlažu jaja u mirnoj ili sporo tekučoj vodi, a ličinke se izlegu slijedećeg proljeća.
Kao i odraslie jedinke, ličinke (nimfe) su grabežljivci, hrane se vodenim insektima, punoglavcima, beskralježnjacima i malim ribama. Ličinački period života traje 2-3 godine, nakon čega se preobražava u odraslog kukca.
Oznake
Copyright ©: Marinko Babić
Datum: Thu 05 Nov 09:24:30 2020
Klikova: 2057
Dimenzija: 950 x 633 / JPG
Veličina datoteke: 339,19 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Marinko Babić
U galeriji 74 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 257 gostiju i nema članova online