Spiljar je rakao većinu toga.
Pitam se da nisu možda lovci ipak bili monitoringu, t.j. prebrojavanju "divljači i štetočina", a bez da su pozvali nekog od zaposlenika ili volontera JU, kako su obećali na službenom sastanku/razgovoru kojeg smo održali negdje krajem 2012.?!
Naravno da nisu! Nisu nam uručili ni plan upravljana lovištem (POR je u njihovom lovištu, istina, ali s obzirom da se radi O POR-u u tom dijelu lovišta lov i lovačke aktivnosti nisu dozvoljene), ni gospodarsku osnovu ni ništa što su obećali učiniti u najkraćem roku.
Tada su zapravo kao najveći problem predstavili ilegalna odlagališta smeća (kojeg odlaže lokalno stanovništvo, dakle teoretski oni sami) i krivolovce t.j. očito su sami sebi problem (sad o imaš crno na bijelo - u boji).
Moj savjet, al nek ostane među nama

:
1.: inspekciju zaboravi, s obzirom da sam imao prilike par puta vidjeti inspektora zaduženog za to područje
2.: ja bi nazvao direktno policiju (valjda u samoboru). U ovo vrijeme imaju gojzerice

Kažeš da ti prijete oružjem pa bi valjda trebali odmah doći
ali ima i 3.: bez obzira što si bio u POR-u kao fotograf, šetač... trebao si se najaviti u JU (da, na žalost je zakonski tako glupo sročeno) te si samim time bio, nazovimo to ilegalno tamo. No kako su lovci tamo bili znatno ilegalnije mislim da tvoje bivanje tamo nebi nitko poezao, a kamoli da bi osjetio kakve sankcije
No povrh svega, kao i svuda oko nas
sve je to politika.
Dosta ti je jedan "uvaženi" član u LD-u pa možeš prijetiti JU i ponašat se ko zadnje smeće prema svima. A "mali" lovci samo kopiraju velike"