Home Galerija fotografija VODOZEMCI Dunavski vodenjak (Triturus dobrogicus) ženka
 
Dunavski vodenjak (Triturus dobrogicus) ženka
Dunavski ili podunavski vodenjak ima izduženo i repato tijelo, izduženije nego kod ostalih vrsta velikih vodenjaka. Dugačak je do do 16 cm, s tim što su mužjaci oko 1,5 cm kraći od ženki. Koža je vrlo grube teksture, a glava mala. Tijelo mu je crvenkaste boje, sa tamnim točkama. Bokovi su mu poprskani mrljicama bijele boje. Vrat je s donje strane tamno obojen i poprskan vrlo finim mrljicama bijele boje, a trbuh mu je narančast s crnim mrljama koje se često međusobno spajaju u jednu ili dvije uzdužne pruge.

Mužjaci u doba parenja imaju vrlo visoku nazubljenu krijestu koja može počinjati već na glavi. Vrlo je sličan velikom alpskom vodenjaku. Dunavski vodenjak (Triturus dobrogicus) Snimljen u šumi Žutici Pored Ivanić-Grada.
Oznake
Copyright ©: Zoran Ožetski
Datum: Sun 29 Mar 16:09:50 2015
Klikova: 1748
Dimenzija: 840 x 508 / JPG
Veličina datoteke: 70,96 KB
Profile Page
Zoran Ožetski
U galeriji 233 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 101 gostiju i nema članova online