Home Galerija fotografija PTICE Crna roda Ciconia nigra
 
Crna roda Ciconia nigra
Crna roda je strogo zaštićena zavičajna svojta i prema Crvenoj knjizi ugroženih vrsta nosi oznaku VU gp (osjetljiva gnjezdeća populacija). Gnijezdi se u starim hrastovim i bukovim šumama u blizini močvarnih staništa koja im služe za prehranu ribama i vodozemcima.

Ovaj primjerak sam uspio fotografirati na ribnjacima Siščani kraj rijeke Česme, jer je nekoliko roda bilo u dubokom kanalu, pa se nismo međusobno uočili do zadnjeg trenutka. Crne rode ove ribnjake redovito koriste kao hranilište, ali i kao odmorište za vrijeme seobe onih populacija koje gnijezde u sjevernijim dijelovima Europe.
Oznake
Copyright ©: Darko Podravec
Datum: Mon 11 Feb 08:46:44 2013
Klikova: 2559
Dimenzija: 950 x 712 / JPG
Veličina datoteke: 388,83 KB
Profile Page
Darko Podravec
U galeriji 68 fotografija
Komentara: 1
  • Profile Page
    odlična i u letu!
    Dodano Miroslav Marić od Mon 11 Feb 10:22:43 2013

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 59 gostiju i nema članova online