Home Galerija fotografija PTICE Šumska sova Strix aluco
 
Šumska sova Strix aluco
Šumska sova spada među strogo zaštićene zavičajne svojte. Za gniježđenje koristi duboke duplje nastale truljenjem stabala, koja najčešće započinje na ozljedama samog stabla. Da bi duplja bila dovoljno velika, potrebno je imati dovoljno veliko i staro stablo, što u šumama nad kojima se provodi sanitarna sječa i dovršni sjek nije previše čest slučaj.

Ova fotografija nastala je u voćnjaku, u pola bijela dana kada je spavala. Slikao sam pomalo napamet, otvor duplje bio je vrlo visoko, a sova duboko u duplji stare preomljene jabuke, pa na dnu nije bilo puno svjetla. Imala je ukupno 3 ptića koji su nakon nekoliko tjedana uspješno izletjeli.
Oznake
Copyright ©: Darko Podravec
Datum: Thu 31 Jan 11:17:09 2013
Klikova: 2492
Dimenzija: 950 x 711 / JPG
Veličina datoteke: 424,70 KB
Profile Page
Darko Podravec
U galeriji 68 fotografija
Komentara: 3
  • Profile Page
    Možete primjetiti i ljuske od jaja!
    Dodano Darko Podravec od Thu 31 Jan 12:30:08 2013
  • Bravo majstore
    izvanredno
    Dodano zdenka od Thu 14 Feb 19:10:18 2013
  • Profile Page
    Zahvaljujem! I sovi isto :)
    Dodano Darkec od Thu 14 Feb 21:58:55 2013

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 173 gostiju i nema članova online