Velika Paklenica
Nacionalni park Velika Paklenica koji se nalazi na južnim predjelima Parka prirode Velebit pruža brojne raznolike panoramske poglede. Ovdje je pogled iz viših predjela kanjona Male Paklenice prema najvišim vrhovima Velebita.

Ovo područje je posebno po većem broju klimatskih zona, različitim biljnim sastojinama i različitim podlogama na kojima rastu, što je povezano sa visinskim razlikama i lokalnim konfiguracijama terena, zbog čega je biološka raznilokost na relativno malom području izuzetna. Na ovoj fotografiji, dolje desno vidljive su listopadne šume, na lijevoj strani sa većom visinom prevladavaju crnogorične šume, dok u daljini, gdje je teren vrlo strm i ne može pod udarima vjetra i kiše zadržati veće količine tla, opstaje žilava makija.
Oznake
Copyright ©: Darko Podravec
Datum: Wed 27 Feb 08:49:46 2013
Klikova: 2353
Dimenzija: 950 x 713 / JPG
Veličina datoteke: 413,45 KB
Profile Page
Darko Podravec
U galeriji 68 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 35 gostiju i nema članova online