Home Galerija fotografija GMAZOVI Poskok, Vipera ammodytes (3)
 
Poskok, Vipera ammodytes (3)
mladi poskok s Velebita (Alančić)
ima ga i na Pagu, Viru, Ugljanu, Pašmanu, Korčuli, Hvaru, Braču i Mljetu. Nalazimo ga i u Lici, na Medvednici, Velebitu, Kalniku, Istri, Gorskom Kotraru, Zagori i Hrvatskom Zagorju.
U narodu se pričaju legende o poskokovom skakanju i o njegovom savijanju u kolut i kotrljanju nizbrdo. To su priče nastale zbog ljudskog straha budući da je poskok vrlo nepredvidiv i njegov je ugriz među najbržim od svih zmija. Poskok može pužno smotati stražnji dio tijela pa onda uzdignuti prednji i brzo ga izbaciti naprijed da ugrize žrtvu. Doseg takvog skoka je 40 cm.
Oznake
Copyright ©: Stjepan Janeković
Datum: Sat 04 Aug 09:09:46 2012
Klikova: 2643
Dimenzija: 950 x 636 / JPG
Veličina datoteke: 181,33 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Stjepan Janeković
U galeriji 383 fotografija
Komentara: 1
  • Profile Page
    Samo bih dodao da doseg skoka ovisi o veličini poskoka - ako je ovakav malac u pitanju, skok će biti puno kraći nego u odraslog primjerka od nekih 80ak cm.
    Dodano Boris Lauš od Wed 22 Aug 00:12:40 2012

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 92 gostiju i nema članova online