Home Galerija fotografija GMAZOVI Blavor (Pseudopus apodus)
 
Blavor (Pseudopus apodus)
Odrasli blavor slikan kod Manastira na Krupi, šira okolica Obrovca.

Kako se radi o beznogom gušteru, nije rijetkost da ga ljudi zamijene sa zmijom i ubijaju. No, za razliku od zmija, blavor ima drukčije oblikovanu glavu, ima očne kapke, te jasno izražen bubnjić sa strane glave. I kao kod svih guštera, duljina repa je veća od duljine tijela (kod zmija nije takav slučaj).

Potpuno je bezopasan, a hrani se raznim beskralješnjacima, iako ponekad pojede i male sisavce, gmazove, vodozemce, jaja ptica. Ipak, najomiljeniji jelovnik se sastoji od puževa, čiju kućicu bez problema slomi svojim jakim čeljustima.
Oznake
Copyright ©: Boris Lauš
Datum: Wed 22 Aug 08:27:13 2012
Klikova: 8635
Dimenzija: 950 x 713 / JPG
Veličina datoteke: 164,68 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Boris Lauš
U galeriji 70 fotografija
Komentara: 1
  • Profile Page
    Bravo
    Dodano Morton1905 od Thu 17 Apr 18:57:22 2014

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 86 gostiju i nema članova online