Home Galerija fotografija GMAZOVI Poskok, Vipera ammodytes (4)
 
Poskok, Vipera ammodytes (4)
Ima ga i na Pagu, Viru, Ugljanu, Pašmanu, Korčuli, Hvaru, Braču i Mljetu. Nalazimo ga i u Lici, na Medvednici, Velebitu, Kalniku, Istri, Gorskom Kotraru, Zagori i Hrvatskom Zagorju.
U narodu se pričaju legende o poskokovom skakanju i o njegovom savijanju u kolut i kotrljanju nizbrdo. To su priče nastale zbog ljudskog straha budući da je poskok vrlo nepredvidiv i njegov je ugriz među najbržim od svih zmija. Poskok može pužno smotati stražnji dio tijela pa onda uzdignuti prednji i brzo ga izbaciti naprijed da ugrize žrtvu. Doseg takvog skoka je 40 cm.
Čim zahladi penje se na niske grane suhe kupine i nepomičan vreba na žrtvu.
Snimka od 12. rujna 2012. pri 15°C i buri na autoru višegodišnje poznatom staništu, oko 400 m nadmorske visine.
Oznake
Nema oznaka
Copyright ©: Stjepan Janeković
Datum: Fri 14 Sep 19:43:05 2012
Klikova: 2439
Dimenzija: 950 x 634 / JPG
Veličina datoteke: 199,51 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Stjepan Janeković
U galeriji 383 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 88 gostiju i nema članova online