Vretence Odonata
Ovi kukci često spadaju u ugrožene skupine s obzirom da ovise o okuvanosti vodenih staniša i njihove nezagađenosti.

Karakteristično je da u stadiju ličinke provode ispod površine vode bespoštedno se hraneći drugim ličinkama i kukcima. Nakon što se ličinka preko biljke uspne i preobrazi u krilatog kukca nastavlja sa istim stilom života vrhunskog grabežljivca progoneći druge leteće kukce.
Oznake
Copyright ©: Darko Podravec
Datum: Mon 25 Feb 13:43:58 2013
Klikova: 2875
Dimenzija: 950 x 713 / JPG
Veličina datoteke: 376,71 KB
Profile Page
Darko Podravec
U galeriji 68 fotografija
Komentara: 3
 • Profile Page
  Može li mi netko pomoći oko prepoznavanja ove vrste? Nemam odgovarajuću literaturu. Uočljivo je da se oči dotiču, posjeduje oznake na vrhovima krila...
  Dodano Darko Podravec od Wed 27 Feb 12:46:55 2013
 • Hrvatski se ovaj kukac zove vretence. Vilin konjic je ušao u jezik preko čokoladica Životinjsko carstvo u kojima su bile sličice s nazivima životinja karakterističnim za istok bivše države.
  Dodano Stipe Juras od Fri 10 May 12:58:10 2013
 • Profile Page
  Ispravljam!
  Dodano Darko Podravec od Fri 10 May 13:48:05 2013

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 39 gostiju i nema članova online