Home Galerija fotografija BESKRALJEŽNJACI ČLANKONOŠCI Pauk skakač, ženka(Macaroeris nidicolens)
 
Pauk skakač, ženka(Macaroeris nidicolens)
Dakle ovu ženku sam našao, odnosno ona je pronašla moju foto-torbu, na jednom fotkanju novog trga u svom malom gradu. Odmah sam primjetio da joj fali jedna pedipalpa. Želio sam to fotoaparatom i zabilježiti.
Ono što se na ovoj fotografiji da vidjeti, jest kako zbog nedostatka njene desne pedipalpe(gledano s njene strane), njeno desno malo oko je skroz prljavo. Pretpostavljam da zato što lijevom pedipalpom ne može dosegnuti to malo oko skroz na desnoj strani.
Pauci inače te male pedipalpe koriste i za čišćenje očiju, skidanje kapljica rose s glave i naravno ispipavanje terena po kojem hodaju.
Ovo bi trebala biti odrasla ženka, obzirom da izgleda identično ženki koju sam fotkao nakon što je prošla molting(proces rasta i odbacivanja starog egzoskeletona).
Inače, pauk bez obzira na nedostatak pedipalpe funkcionira sasvim normalno.
Pauk je veličine oko 3-4mm i izuzetno je aktivna.
Oznake
Copyright ©: Mario Čehulić
Datum: Fri 24 May 09:05:09 2013
Klikova: 2952
Dimenzija: 900 x 600 / JPG
Veličina datoteke: 341,31 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Mario Čehulić
U galeriji 29 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 131 gostiju i nema članova online