Home Galerija fotografija PTICE Crna lunja (Milvus migrans)
 
Crna lunja (Milvus migrans)
Crna lunja (Milvus migrans) je ptica iz porodice jastrebova (Accipitridae), reda sokolovki.

Samim tim što naseljava sva četiri kontinenta, crna lunja je najvjerovatnije najbrojnija ptica grabljivica. To nije začuđujuće za vrstu sa tolikim brojem podvrsta, kojih je otkriveno čak dvanaest, s tim što se između šest i osam najčešće raspoznaju.

Uprkos njihovom zajedničkom imenu, nijedna od podvrsta ustvari nije crna, već imaju perje koje varira od umjereno do tamno smeđe sa nejednakim svijetlo smeđim šarama. Smeđa do sivo bijela glava često je blijeđa od ostatka tijela, dok je kljun žute boje. Pri letu, upadljiv je veliki, plitko razdvojeni rep, i perje na spoljašnjem kraju krila izgleda kao otvorena šaka.

Ženka je najčešće veća od mužjaka ali pored toga polovi su veoma slični, dok su mladunci samo malo blijeđi i slabije obojeni.
Oznake
Copyright ©: Bruno Kaurinović
Datum: Wed 13 Sep 19:50:09 2017
Klikova: 1911
Dimenzija: 1477 x 1024 / JPG
Veličina datoteke: 103,61 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Bruno Kaurinović
U galeriji 10 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 54 gostiju i nema članova online