Home Galerija fotografija PTICE Siva čaplja (Ardea cinerea)
 
Siva čaplja (Ardea cinerea)
Siva čaplja (Ardea cinerea) je gnjezdarica, koja nastanjuje močvare i rado se zadržava u trsticima stajaćih voda.

Ovo je velika ptica, duga 90-100 cm, s rasponom krila od 175-195 cm. Teška je 1-2 kg.

Perje ove ptice je sive i bijele boje. Odrasle sive čaplje na glavi imaju prepoznatljivu kukmu crne boje. Jako je slična američkoj velikoj plavoj čaplji, a razlika je u neznatno manjoj veličini i kestenjasto-smeđim bokovima i butovima.

Hrani se u plitkoj vodi, a najčešće lovi ribe, žabe i insekte sa svojim dugim kljunom. Čaplje također mogu uloviti male sisare, gmizavce, a povremeno čak i tek izležene ptiće, piliće i ostale male ptice. U lovu često nepomično čekaju plijen ili se polako prikradaju svojoj žrtvi. Kada se stajaće vode zalede, sive čaplje odlaze do najbliže rijeke i tamo provode zimu.
Oznake
Copyright ©: Bruno Kaurinović
Datum: Wed 13 Sep 18:30:59 2017
Klikova: 1892
Dimenzija: 1470 x 1024 / JPG
Veličina datoteke: 271,44 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Bruno Kaurinović
U galeriji 10 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 66 gostiju i nema članova online