Home Galerija fotografija PTICE ŽdralGrus-grus1
 
ŽdralGrus-grus1
Oznake
Copyright ©: Marko Matešić
Datum: Wed 13 Mar 19:15:18 2013
Klikova: 2636
Dimenzija: 900 x 600 / JPG
Veličina datoteke: 111,35 KB
Profile Page
Marko Matešić
U galeriji 26 fotografija
Komentara: 8
 • Profile Page
  Bravo meštre....to ovih dana?
  Dodano Tomica Rubinić od Wed 13 Mar 20:31:32 2013
 • Profile Page
  oni u letu da, ovo je od pretprošle godine...poprilicno su sramezljivi ove godine...nesto sam poslikao ali nije bas kao sto sam zamislio ;)
  Dodano Marko Matešić od Wed 13 Mar 20:35:42 2013
 • Profile Page
  Ma da, užasno teško ih je poslikati...prošle jeseni sam se nablatio i napatio za par loših slikica :))
  Dodano Tomica Rubinić od Wed 13 Mar 20:41:06 2013
 • Profile Page
  da poprilicno su zaguljeni.....ustvari kako koji..ali vecina stvarno je!
  Dodano Marko Matesic od Wed 13 Mar 20:46:25 2013
 • Profile Page
  Trebate pomoćnika sastrane. U Tunisu gdje zimuju seljaci ih zbog drevnih običaja i praznovjerja hrane žitom praktički u svojim dvorištima. Slete u stotinama. Pokušajte tako i u Hrvatskoj, kada ih vidite neka pomoćnik rukom razbacuje žito ili neku drugu hranu, možda dođu nadohvat ruke kao u Tunisu!
  Dodano Darko Podravec od Fri 15 Mar 09:30:07 2013
 • Profile Page
  Da, isto je i u Izraelu....slikaju ih sa kamioneta poput kokoši. Najbolje je da se možda radi o istim ovim jedinkama koje kod nas možeš poslikati samo sa digiskopijom (ili ako si Riža).
  Ptice su pametne, točno znaju gdje im nitko neće nauditi, a ovo hranjenje koje si spomenuo...to je dugotrajni i dugogodišnji proces. Prvo treba pronaći teren na kojem se prilikom migracije uvijek zadržavaju, zatim treba sa vlasnikom njive dogovoriti da ih ne dira i da dozvoli hranjenje i na koncu, treba osigurati dovoljne količine hrane (žita, kukuruza), što nije mala stavka ako računaš da bi se moglo pojaviti i par tisuća jedinki. A kada jednom kreneš u takav projektić, treba ga realizirati svaku godinu, bez iznimaka...
  Dodano Tomica Rubinić od Tue 19 Mar 22:48:28 2013
 • Profile Page
  Hraniti tisuće radi fotkanja? To mi zvuči kao masovni turizam... Predlažem ponesti vrećicu sa 10 kila žita na neko poznato odmaralište ždralova za vrijeme seobe i pokušati uspostaviti komunikaciju sa nekoliko primjeraka :)
  Vjerujem da bi barem nekoliko starijih i iskusnijih ždralova prepoznalo i bilo privučeno karakterističnim pokretima ruku kojim se hrana razbacuje po polju. Prosipati ispred prikrivenog fotografa i biti oprezan sa odstojanjem.
  Dodano Darkec od Wed 20 Mar 07:44:32 2013
 • Profile Page
  Nisam mislio na masovni turizam....naprosto ovdje kod nas, nema malih jata sa par jedinki (ove godine ih je bilo u jatu oko 1400!), i drže se uglavnom zajedno. Kada im probaš prići sa autom, fotićem ili kukuruzom dovoljno je da se jedna jedinka preplaši i odlete odmah svi dva kilometra dalje. I dižu se već na nekih 200-300 metara udaljenosti. Naravno da sam poslije par pokušaja odustao (da ih ne plašim) i probao sa taktikom dolaska prije svitanja i puzanja po blatnim i zaraštenim kanalima. Rezultat je bio poderani kombinezon, mokro-blatnjava koljena i laktovi, trnje u dlanovima i dva poslikana ždrala na 50 metara. :(
  Mislim da ti na razbacivanje hrane ne bi reagirali...prije bi važilo (kak sam gore napisao) kostantno hranjenje na jednom mjestu i unaprijed pripremljena skloništa i osmatračnice.
  Dodano Tomica Rubinić od Wed 20 Mar 14:36:39 2013

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 38 gostiju i nema članova online