Home Galerija fotografija PTICE Žutoglavi kraljić (Regulus regulus)
 
Žutoglavi kraljić (Regulus regulus)
Najmanja europska ptica, dugačka svega 9 cm. Najčešće se zadržava u crnogorici pri čemu se lako prepoznaje po konstantnom javljanju kojem je svrha prije svega održavanje kontakta s drugim kraljićima. Zbog veličine puno se rjeđe mogu vidjeti.
Oznake
Copyright ©: Tomislav Klanfar
Datum: Sun 03 Mar 19:39:58 2013
Klikova: 1981
Dimenzija: 599 x 800 / JPG
Veličina datoteke: 205,87 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Tomislav Klanfar
U galeriji 225 fotografija
Komentara: 1
  • Ovakvu ptičicu sam pronašla onesviještenu pred knjižnicom. Zamalo smo stali na nju. Pokupili smo je u nadi da nije mrtva. U autu je pokazala znakove života. Stavili smo je u kutiju i unijeli u kuću. Zakratko je naučila pokupiti muhu sa čačkalice i nije nas se bojala. Navecer je spavala na cvijetu i kupila nesto bijelo ispod lišća tog cvijeta. Sutradan je letjela po kući i kupila muhe, komarce i mušice. Ponekad nam je sletjela na glavu a mogli smo je uzeti u ruku bez problema. Voljela je i crviće koje smo pronalazili u plodu dunje. Treci dan smo je pustili na slobodu. Još sam je poslje toga jednom uhvatila i pomazila. Nisam očekivala da ce se tako brzo pripitomiti. Uglavnom prekrasno iskustvo. Jedino je mačka bila nezadovoljna jer nije smjela približiti se ulaznim vratima
    Dodano Marija od Wed 26 Jun 22:53:34 2019

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 126 gostiju i nema članova online