Home Galerija fotografija PTICE Bukoč Pandion haliaetus
 
Bukoč Pandion haliaetus
Bukoč je strogo zaštićena zavičajna svojta koja u Crvenoj knjizi ugroženih vrsta nosi oznaku RE gp (izumrla gnijezdeća populacija).

Fotografirao sam ga na ribnjacima Narta. Isprva se brzim mahanjem svojim velikim krilima zaustavio na petnaestak metara iznad središta ribnjaka, da bi se za nekoliko sekundi bacio na vodu. Tek što se "odlijepio" od vode zajedno sa velikom ribetinom najurila ga je ženka eje močvarice koja se vjerojatno gnijezdila u blizini. Poslije toga više ga nisam vidio, nakon obroka nastavio je put prema preostalim gnijezlištima svoje vrste u sjevernijoj Europi.
Oznake
Copyright ©: Sva prava pridržana
Datum: Wed 13 Feb 06:03:03 2013
Klikova: 2803
Dimenzija: 950 x 713 / JPG
Veličina datoteke: 425,20 KB
Profile Page
Darko Podravec
U galeriji 68 fotografija
Komentara: 1
  • Profile Page
    Imam još jednu fotku na kojoj se bolje vidi riba koju nosi, ali se ne vidi profil ptice...
    Dodano Darko Podravec od Wed 13 Feb 07:11:46 2013

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 38 gostiju i nema članova online