Home Galerija fotografija PTICE Žličarke Platalea leucorodia
 
Žličarke Platalea leucorodia

Žličarka je strogo zaštićena zavičajna svojta koja u Crvenoj knjizi ugroženh vrsta nosi oznaku EN gp (ugrožena gnjezdeća populacija). Primjerci sa žutom nijansom boje na vratovima predstavljaju mužjake. Slikano na ribnjacima Siščani, uz rijeku Česmu.

Radi se o ptici selici koja se gnijezdi i prehranjuje isključivo u močvarnim staništima. Posjeduje kljun žličastog oblika pomoću kojeg procjeđuje muljevito dno močvara, bara i ribnjaka u kojima žive organizmi kojima se prehranjuje. Gubitkom prirodnih rijeka, mrtvaja i drugih močvara gubimo i ovu prekrasnu vrstu.

Oznake
Copyright ©: Darko Podravec
Datum: Mon 11 Feb 07:38:54 2013
Klikova: 2432
Dimenzija: 950 x 713 / JPG
Veličina datoteke: 383,28 KB
Profile Page
Darko Podravec
U galeriji 68 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 38 gostiju i nema članova online