Home Galerija fotografija PTICE Lastavice Hirundo rustica
 
Lastavice Hirundo rustica

Lastavica je strogo zaštićena zavičana svojta. Brojnost im može pasti sa smanjenjem broja poljoprivrednih gospodarstava.

Gnijezdo im se se nalazi u zatvorenom prostoru, često u stajama koje su okružene letećim kukcima koje hvataju u letu. Lastavice na tlo slijeću samo kada kljunom skupljaju blato kao materijal za gnijezdo u obliku balkona. Čak i vodu piju u brišućem letu, ako je vodane površina dovoljno velika.

Kada mlada obitelj prvi put izleti neko vrijeme se drži na okupu unutar krošnji drveća, što je dobra prilika za neupadljivo fotografiranje sa "sigurne udaljenosti".

Oznake
Copyright ©: Darko Podravec
Datum: Fri 01 Feb 06:20:23 2013
Klikova: 2096
Dimenzija: 772 x 950 / JPG
Veličina datoteke: 410,17 KB
Profile Page
Darko Podravec
U galeriji 68 fotografija
Komentara: 1
  • Profile Page
    Prekrasno uhvačeno
    Dodano Zoran Ožetski od Fri 01 Feb 07:39:48 2013

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 101 gostiju i nema članova online