Home Galerija fotografija PODVODNA Sredozemna medvjedica (Monachus monachus)
 
Sredozemna medvjedica (Monachus monachus)
Medvjedica koja se 2014. učestalo pojavljivala na pulskim plažama praćena je od 8. ožujka 2009. kada je nastala prva fotografija za koju se sa sigurnošću može reći da se radi o istoj jedinki. Znakovi prepoznavanja bili su ožiljak na glavi u znaku slova „V“, tamna mrlja na desnom boku i okrugli ožiljak na lijevoj repnoj peraji. Viđana je duž zapadne i istočne obale Istre te na području Kvarnera. Znalo se desiti da u jednom danu prepliva nekoliko desetaka kilometara (relacija Pula - Šišan), ali zabilježeno je i kako se odmara u svojoj špilji na Kamenjaku (uvala Mala Kolumbarica) neprekidno tri dana i tri noći. Posljednjih godinu dana nije pokazivala strah od ljudi, ponašala se pitomo, gotovo svakodnevno je zalazila među kupače i sunčala se na plažama.
Uginula je 25. kolovoza 2014. u uvali Velika Draga pokraj Ližnjana. Rezultati obdukcije pokazali su da se radilo o jedinki ženskog spola starije životne dobi dužine 234 cm, čiji uzrok smrti su bili zatajenje rada pluća i srca uzrokovano kroničnom upalom pluća (uzročnik: bakterija Pseudomonas aeruginosa).
Oznake
Copyright ©: Marinko Babić
Datum: Tue 18 Nov 18:28:10 2014
Klikova: 3065
Dimenzija: 950 x 631 / JPG
Veličina datoteke: 321,01 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Marinko Babić
U galeriji 74 fotografija
Komentara: 1
  • odlična fotografija... mora da je poseban osječaj podijelit taj prostor s njom!
    Dodano Mladen Pleša od Thu 20 Nov 00:07:04 2014

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 69 gostiju i nema članova online