Krnjeza
Rijeka izvire u velikoj pećini na 408 m n.v. (mještani obližnjeg sela Golubić zovu je „Vodena pećina“). Iako je dugačka svega kilometar, izdubila je kanjon dubok gotovo 300 metara. Ljeti gornji tok rijeke presuši i voda izvire 400 metara niže. Upravo na tom mjestu je nastala ova fotografija. Nešto niže, nalazi se „Vršalo“ jedino mjesto gdje se (osim na samom ušću u Krupu) rijeka može pregaziti, a dobilo je naziv po vršama koje su se nekada tu postavljale. Ako ovome pribrojimo obilje sočnih crnih smokava i ledenu izvorsku vodu, jasno je zašto ovo mjesto ne treba zaobići bez obzira na tešku prohodnost terena.
Oznake
Copyright ©: Marinko Babić
Datum: Thu 10 Jan 19:49:48 2013
Klikova: 5232
Dimenzija: 800 x 600 / JPG
Veličina datoteke: 330,38 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Marinko Babić
U galeriji 74 fotografija
Komentara: 2
  • Profile Page
    Odlične slike. Kako ste ronili na dah ili s bocama. Koja je temepratura rijeke ljeti, da lii treba odijelo?.
    Dodano Marino Kvarantan od Mon 08 Apr 17:14:24 2013
  • Profile Page
    Ronio sam na dah. Krnjeza je cijelom dužinom ledena izvorska voda (nisam mjerio temperaturu). Dakle za Krnjezu obavezno dugačko odijelo, a za Krupu može poslužiti i kratko ljetno.
    Dodano Marinko Babić od Mon 08 Apr 17:41:13 2013

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 125 gostiju i nema članova online