Ribnjaci Narta
Ribnjaci Narta nalaze se uz rijeku Česmu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Radi se o močvarnom staništu koje je unutar Nacionalne ekološke mreže će pristupanjem Hrvatske u EU postati dio Europske mreže prirodnih područja Natura2000. Istovremeno, ovo stanište se preklapa sa širim područjem koje je važno za ptice, također unutar Nacionalne ekološke mreže.

Ribnjaci se godinama ne koriste za proizvodnju ribe i velikom većinom su bez vode, ali u razvoju su projekti revitalizacije.

Na fotografiji možete vidjeti srnu Capreolus capreolus, a u pozadini vlastelice Himantopus himantopus koje ribnjake koriste kao odmorište i hranilište u preletu prema svojim gnijezdilištima.
Oznake
Copyright ©: Darko Podravec
Datum: Tue 12 Feb 06:47:25 2013
Klikova: 1638
Dimenzija: 950 x 713 / JPG
Veličina datoteke: 413,28 KB
Profile Page
Darko Podravec
U galeriji 68 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 114 gostiju i nema članova online