Home Galerija fotografija PEJZAŽI Bijesna bura u Velebitskom kanalu
 
Bijesna bura u Velebitskom kanalu
Sitne morske kapljice uzdignute burom blago zamagljuju pogled na otok Pag. No, ne samo što je smanjena vidljivost u daljinu, nego i cjelokupan izmagličasti dojam ovoga snimka prilično vjerno dočarava stvarne uvjete toga dana. Maglica u ozračju je posljedica trenutne kondenzacije i ono malo vlage koja se zimi nađe na primorskoj strani Velebita buri na putu iz hladnije Like.

Pri ovakvoj snazi i brizini većoj od 120 km/sat bura na pojedinim otvorenim mjestima u Velebitu onemogućuje čovjeku prolaz. U svome naletu, bura u ovakvim okolnostima s lakoćom ruši i odbacuje odrasla čovjeka u zrak. Kretanje je ipak moguće ukoliko postoji zaobilazni i zaštićeni smjer kretanja, koji ne mora uvijek biti uhodani put.
Oznake
Nema oznaka
Copyright ©: Sva prava pridržana
Datum: Sat 12 Jan 16:12:20 2013
Klikova: 1924
Dimenzija: 950 x 713 / JPG
Veličina datoteke: 164,00 KB
Profile Page
Tomislav Šnidaršić
U galeriji 62 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 47 gostiju i nema članova online