Home Galerija fotografija BILJNI SVIJET Svilenica (Asclepias syriaca L.)
 
Svilenica (Asclepias syriaca L.)
Svilenica (Asclepias syriaca L.) , ili cigansko perje je od 1 do 2 m visoka biljka lijepog i neobičnog izgleda, s trajnim i razgranatim podankom i uspravnom i šupljom stabljikom koja je obrasla sitnim dlačicama.

Zanimljivist: Svilenica se u mnogim zemljama iskorištava u industrijske svrhe, a služila je i u medicini.U vrijeme drugog svjetskog rata u SAD su naveliko sakupljali svilenkaste dlake iz plodova i koristili ih kao podstavu za odjela avijatičara, kojima su ujedno služile i kao pojas za spašavanje.Dlake su mnogo toplije i 6 puta lakše od vune.Kaučuk iz mliječnog soka iskorištavali su kao bazu gume za žvakanje.
Oznake
Copyright ©: Zoran Ožetski
Datum: Wed 25 Jul 14:59:45 2012
Klikova: 2619
Dimenzija: 539 x 721 / JPG
Veličina datoteke: 308,13 KB
Profile Page
Zoran Ožetski
U galeriji 233 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 46 gostiju i nema članova online