Home Galerija fotografija BESKRALJEŽNJACI Kestenova pipa - Curculio elephas
 
Kestenova pipa - Curculio elephas
To je vrsta kukca koji napada plodove (kestena).
Odrasle pipe narastu od 6 do 9 mm. Žućkaste su do sivkaste boje i tijelo im je prekriveno debelim dlačicama. Imaju tanko i jako zakrivljeno rilo koje je kod ženki dugo otprilike kao i tijelo.
Javljaju se početkom jeseni. Hrane se oko 7 dana. U tom periodu ženke odlažu jedno ili više jaja u plodove. Računa se da u prosjeku odloži oko 40 jaja. Sam razvoj jaja traje od 35 do 40 dana iz kojih će se razviti ličinka.
Nakon što se ličinka razvije, izlazi iz ploda i spušta se na zemlju gdje se ukopava 7-8 mm u zemlju i tu prezimljava, a za vrijeme sljedećeg ljeta se kukulji.
Oznake
Copyright ©: NaniCro
Datum: Tue 03 Dec 06:40:09 2013
Klikova: 3282
Dimenzija: 1024 x 683 / JPG
Veličina datoteke: 435,71 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Mladen Pleša
U galeriji 37 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 146 gostiju i nema članova online